Kérdések és válaszok az ezüstkolloidról

Valóban mindenkinek kellene pótolnia az ezüstöt a szervezetében?

Sajnos ma már igen, hiszen a műtrágya használata miatt a termőtalaj nem képes a megfelelő mértékben és sebességben regenerálódni, ezért ásványi anyag tartalma nagyon gyorsan kimerül. Egy vizsgálat szerint (Earth Summit Report, 1992.) az Amerikai Egyesült Államokban a termőtalaj ásványi anyag tartalma 100 év alatt 85%-kal csökkent. Emiatt az évtizedek múlásával az egyes növények és így a húsok nyomelem- és vitamintartalma is nagymértékben visszaesett. R. A. Kehoe mérései szerint 1940-ben a zöldségek, gyümölcsök átlagos ezüst tartalma még 50-100 mikrogramm volt, míg napjainkban ennek csak a töredéke. A nyomelemhiány a tápláléklánc útján az embernél is jelentkezik, ami megfelelő pótlás hiányában betegségek kialakulásához vezet. Éppen ezért mindenkinek szüksége lenne arra, hogy pótolja az ezüstöt.

Milyen a jó minőségű ezüstkolloid?

Csak olyan ezüstkolloidot vásároljunk, amit nem házilag, egyenárammal állítottak elő (ez átlátszó vagy halványsárga), hanem amit laboratóriumi körülmények között, speciális módszerekkel és nagyfrekvenciás váltóáramú elektromos berendezésekkel állítottak elő. Ez az oldat legtöbbször élénksárga vagy sötétbarna (a gyártás után közvetlenül még átlátszó, 2-3 hét múlva lesz sötétebb). Ennek az oldatnak 1-10 nanométer a fémrészecsketartalma és szerencsére nem tartalmaz ezüstionokat. Ez utóbbi készítmény biológiai aktivitása jóval nagyobb, mint a házilag előállított oldatoké, és mivel nem tartalmaz ezüst+ ionokat, nemkívánatos mellékhatásokat sem okoz.

Hogyan működik?

A Science Digest magazin 1978-ban arra az eredményre jutott, hogy az ezüstkolloid 650-féle mikroorganizmust egy kémcsőben 6 percen belül képes elpusztítani. Az ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elő, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiol-enzimek működését. Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

Baktériumok és az ezüstkolloid

Az ezüst az egyik legerősebb baktérium vadászunk. Egy antibiotikum közel fél tucat különféle kórokozót képes elpusztítani, míg az ezüstkolloid mintegy 650-et.

Az egyik legismertebb betegségokozó organizmus a Staphylococcos aureus. Ezek a baktériumok felelősek a bőr, szív, vér és csontfertőzésekért, melyek infarktushoz és halálhoz vezethetnek. A Staph ma már egy újabb hatóanyaggal, a methicillinnel szemben is ellenállást mutat. 

Enterococcus fuecium

Egy másik halálos baktérium az Enterococcus fuecium, mely ellenállást mutat már a vancomycin antibiotikummal szemben is. Ez a baktérium az egyik felelőse a húgyúti szervi fertőzéseknek.

Tuberculosis

A Tuberculosis közte van a világon leggyorsabban növekvő ellenálló-képességgel rendelkező baktériumoknak, így globális problémát okozva.

Streptococcus Pneumoniae

Az Egyesült Államokban legnagyobb problémát okozó baktérium a Streptococcus Pneumoniae penicillinnel, cephalosporinokkal és más gyógyszerekkel szembeni egyre növekvő ellenálló-képessége. A Strep bárkit megtámadhat. Maradandó középfülgyulladást vagy köhögést okozhat, de egyes esetekben még tüdőgyulladást, vérfertőzést vagy agyhártyagyulladást is.

Ezek ma a négy legveszélyesebb baktérium, azonban további több tucat más olyan baktériumot ismerünk, melyek legalább ilyen veszélyessé válhatnak a jövőben egyre növekvő ellenálló-képességük miatt.

Azonban köztudott mára már, hogy az  ezüstkolloid baktériumok széles skáláját képes elpusztítani az antibiotikumoktól különböző módon. Néhány tanulmányban részletesen olvasható, hogy a baktériumok nehezebben képesek ellenállni az ezüsttel, mint az antibiotikumokkal szemben.

Ezüstkolloid oldat vásárlás

Bálint Argentum +30 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-7% Bálint Argentum +30 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

Kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális szájspray.

Ár: 3990 Ft
4290 Ft
Megnézem

Argentum 77 ppmezüst-ion oldat 120 ml

Argentum 77 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

ARGENTUM+ 77 kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális készítmény. A 77 ppm töménységű és 5 nm alatti részecske méretű (Ag+) szájspray speciális gyártási technológiájának köszönhetően.

Ár: 6590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!