Az ezüstkolloid jótékony hatásai

Az ezüstkolloidnak oligodinamikus hatása ismert, ezért képes arra, hogy a mérgező gombákat, algákat és baktériumokat elpusztítsa. Az oligodinamika olyan nehézfémekre jellemző még, mint az ólom és a higany, de ezekkel ellentétben az ezüst nem toxikus az emberi szervezet számára.

Az ezüstkolloid jótékony hatásai

1. Antibakteriális

Az ezüst antibakteriális hatása nagyban függ az ezüst ionok számától. Az aktív ezüst antiszeptikus hatása csak akkor jelentkezik, ha a biológiailag aktív ezüst iont is tartalmaz. Már régóta ismert, hogy az antibakteriális ezüst fokozza az elektromos tér jelenlétét. Néhány voltos elektródára csatlakoztatva képes megölni a baktériumok nagy arányát egy oldatban.

2. Fertőtlenítő

Az ezüstkolloid nagy mértékben javítja az ivóvíz állapotát, az orosz űrállomások és a NASA is asztronautáival olyan vízkészletet küld fel az űrbe, amiben ezüst részecskék vannak. De nemcsak az űrben, hanem a fejlődő országokban is ilyen módon fertőtlenítik a vizeket. Fertőtlenítő tulajdonságát bizonyos orvosi készülékeknél is felhasználják: sok orvosi műszert takarítanak ezüstkolloiddal.

3. Antibiotikus

Az I. világháborúban, az antibiotikumok megjelenése előtt ezüst vegyületeket használtak a fertőzések megelőzésére és kezelésére. Az ezüst készítményeket továbbra is megtaláljuk a külső használatra készült antiszeptikus készítményekben. Az ezüst-nitrát híg oldata megakadályozza a kötőhártya gyulladását az újszülötteknél. Ezt az oldatot más célokra is felhasználják, például bizonyos bőrbetegségek kezelésében és a szemölcsök eltávolítása során.

Atiyeh és társai szerint: “Az ezüst nagyon hasznos az égési sebek kezelésében antibakteriális tulajdonsága miatt.” Chopra azt állítja, hogy az ezüst egyre inkább kezdi visszanyerni népszerűségét a nyílt sebek kezelésében és hatékony alternatív megoldásként mutatkozik az antibiotikum helyettesítésében.

4. Alternatív gyógyászat

Az alternatív gyógyászat is régóta használja. Ásványi anyag kiegészítőként megelőzhető vele számos betegség, például a rák és a cukorbetegség, valamint a HIV, az AIDS, a herpesz és a tuberkulózis tünetei is kezelhetőek az ezüstkolloiddal.

Bálint Argentum +30 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-7% Bálint Argentum +30 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

Kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális szájspray.

Ár: 3990 Ft
4290 Ft
Megnézem

Argentum 77 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-13% Argentum 77 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

ARGENTUM+ 77 kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális készítmény. A 77 ppm töménységű és 5 nm alatti részecske méretű (Ag+) szájspray speciális gyártási technológiájának köszönhetően.

Ár: 6590 Ft
7590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!