Az ezüstkolloid története

Az ezüst egy olyan természetes elem, ami a természetben igen nagy mennyiségben található meg. Felhasználási lehetőségei és előnyös tulajdonságai mindig is lenyűgözték azokat az embereket, akik hajlandóak voltak arra, hogy megvizsgálják az ezüstkolloid hatóanyagainak jellemzőit. Különböző kultúrák és korok használták ezt az anyagot, hogy megelőzzenek bizonyos betegségeket vagy meggyógyítsák azokat és helyreállítsák egészségüket.

Az ezüstkolloid története

Az ezüst felhasználása a görögöktől ered, akik edényeiket is ezüstből készítették, főleg víztároló kancsóikat. Más kultúrákban ezüst érméket helyeztek a tejbe, hogy meggátolják savanyodását. Gyógyszerként ténylegesen az ezüstöt a 9. és 20. század között használták, a penicillin és más antibiotikumok megjelenése előtt. Azokban az időkben az emberek tisztában voltak az ezüstkolloid fertőtlenítő hatásával is.

A vizsgálatok igazolták, hogy az ezüstkolloid egyáltalán nem káros, nem mérgező az emberi szervezet számára, így használata teljesen biztonságos. Továbbá az is bizonyos, hogy az ezüstkolloid az ezüst legjobb formája, amit gyógyászati célokra fel lehet használni, mivel az ionos ezüst lerakódik a szervezetben, az ezüst-nitrát pedig maró tulajdonságokkal rendelkezik. Különben is a kutatók arra is rámutattak, hogy az ezüstkolloidból hihetetlenül kis mennyiség szükséges csak, hogy a különböző akut és krónikus betegségeket kezeljük.

A 19. század elején számos olyan gyógyszerkészítményt hoztak létre, melynek alapja az ezüstkolloid volt. Az orvosok ezeket a vegyületeket úgy használják, mint az antibiotikumokat, így széleskörű egészségügyi problémákat tudnak vele kezelni. Sokszor adják csecsemőknek és kisgyermekeknek, olyan idős korban, mikor az antibiotikum még ellenjavallt.

Még a mai napig is használnak ezüstöt az uszodák és azok szűrőinek takarításához, hiszen különböző tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik. A szakemberek azt a tanácsot adják, hogy az ezüstkolloidot akkor is érdemes fogyasztani, ha bizonyos betegségeket meg akarunk előzni és immunrendszerünket meg akarjuk erősíteni, hogy azt elkerüljék a vírusok és a baktériumok. A problémás, sok mellékhatással rendelkező antibiotikumok helyett érdemes ezüstkolloiddal gyógyulnunk.

Bálint Argentum +30 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-7% Bálint Argentum +30 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

Kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális szájspray.

Ár: 3990 Ft
4290 Ft
Megnézem

Argentum 77 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-13% Argentum 77 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

ARGENTUM+ 77 kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális készítmény. A 77 ppm töménységű és 5 nm alatti részecske méretű (Ag+) szájspray speciális gyártási technológiájának köszönhetően.

Ár: 6590 Ft
7590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!