Az ezüstkolloid története

Az ezüst egy nemesfém, amelynek ismerete egészen az ókorra vezethető vissza. Az ezüst és az arany története sok esetben összekeveredik, kezdetekben az értékük is teljesen megegyezett. A következőkben részletesebben ismerhetjük meg az ezüst, illetve az ezüstkolloid történetét.

Az ezüst és az ezüstkolloid orvosi története

Az ezüst mikrobiológiai hatását elsőként Hérodotosz említi. Ebben az első történelmi iratban olvashatunk arról, hogy az emberek a folyóból vett és felforral vizet ezüst edényekben tárolták, hogy annak tovább megőrizhessék frissességét. 

Orvosi alkalmazása Hippokratész írásaira vezethető vissza, ahol arról is olvashatunk, hogy a középkorban az ezüstöt már belsőleg is alkalmazták vértisztítóként és hasi bántalmakra, továbbá agyi betegségek ezüsttel való kezeléséről is vannak már ebben a korban feljegyzések.

Az ezüst modern kori, újbóli felfedezése 1869-re vezethető vissza, azonban az orvoslásba 1884-ben vezették be hivatalosan is az ezüst nitrátot, a csecsemők szemébe ettől a dátumtól cseppentették fertőzések megelőzésére ezt az oldatot. Majd az 1890-es években az ezüstsók használata felületi sebek és fertőzések kezelésére gyakori terápiává vált.

Majd az ezüst gyógyászati felhasználása az 1900-as évek elején tovább terjedt. 

- Halsted- amerikai sebész- , (a modern műtéti körülmények atyja) ezüstfóliát használt sebek kötözésénél, valamint ezüstfonalat varratokhoz a fertőzések megelőzésére. 
- 1910-ben Henry Crookes (angol kémikus), dokumentálta, hogy bizonyos fémek (többek között az ezüst) kolloid állapotban fertőtlenítő hatásúak, viszont az emberi szervezetre nem veszélyesek. 
- 1939-ben az Amerikai Orvosszövetség több mint 96 különböző ezüst tartalmú gyógyszert tartott nyilván, melyek közül többet intravénásan is alkalmaztak.

1978-ben több mint 600 mikroorganizmussal tesztelték az ezüstkolloidot, amikor is azt mutatták ki, hogy igen erős csíra ölő tulajdonsággal rendelkezik. A 2000-es évek elején több laboratóriumi vizsgálat is indult, valamint számos kutatási eredmény is született az ezüstkolloiddal kapcsolatban, amelyek rámutatnak az ezüst gyógyító hatásaira. A kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, hatásos csontregeneráló, továbbá elősegíti a bőr és más finom szövetek újra képződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Hatékonyan kezelhetünk vele ekcémás, allergiás, viszkető bőrt és szúnyogcsípést is. Mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozhatja a puffadást. Szájon át használható gargarizálásra torokgyulladásnál, száj- nyálkahártya és  fogíny panaszoknál.

Ezüstkolloid oldat vásárlás

Bálint Argentum +30 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-7% Bálint Argentum +30 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

Kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális szájspray.

Ár: 3990 Ft
4290 Ft
Megnézem

Argentum 77 ppmezüst-ion oldat 120 ml

Argentum 77 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

ARGENTUM+ 77 kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális készítmény. A 77 ppm töménységű és 5 nm alatti részecske méretű (Ag+) szájspray speciális gyártási technológiájának köszönhetően.

Ár: 6590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!