Az ezüstről általában

Az ezüst a periódusos rendszer 47. eleme, vegyjele Ag. Elsősorban szépsége és elektromos vezetőképessége miatt értékelik. Ékszereket, pénzérméket, étkészleteket, edényeket készítenek belőle, valamint a fotográfiában is felhasználják. Továbbá ma már az ezüst gyógyhatásai is egyre szélesebb körben ismertek.

Az ezüstről általában

Az ezüst egy olyan nemesfém, ami fehéren csillog, kiválóan nyúlik és könnyen hengerelhető. Kémiailag ellenálló, színét és csillogását a levegőben és a vízben is megtartja, azonban a kén-hidrogén megfeketíti, ezüst-szulfidot képez a tetején. Az oxigénnel nem reagál, de olvadt állapotában sok oxigént képes oldani.

Az áramot még a réznél is jobban vezeti, drágasága miatt azonban keveset használnak fel belőle ilyen célokra. A második világháború rézhiányos idején elektromágneseket készítettek belőle az urán dúsításához.

A legjobb hővezető és fényvisszaverő fém, ezért már az ókorban is készítettek belőle tükröket. Leginkább rézzel szokás ötvözni, ez nagymértékben növeli szilárdságát, miközben az ötvözet egészen 50% ezüsttartalomig megtartja fehéres, az ezüstre jellemző színét.

Legfontosabb felhasználási területei a következők: ékszerek, teáskészletek, egészségügyi műszerek, kémiai felszerelések készülnek belőle. Rezes ötvözeteiből pénzérméket készítenek. Sok dolgot ezüstöznek, hogy szebben csillogjon. A filmes fényképészet is nagy mennyiségű ezüstöt használ. Néha elektronikai cikkekben is megtaláljuk, ahol fontos az ezüst jó áramvezető képessége. Tükröket is készítenek belőle, de nem ritka a hangszerekben és a fogászati készítményekben sem.

Az ezüst és az ezüst ékszerek gyógyhatásai

Fémként, az ezüst jelentős egészségügyi előnyökkel bír, amelyek ismerete évszázadokkal ezelőttre vezethető vissza számos kultúrában. Az ezüst bizonyítottan fontos szerepet játszik erőteljes anti-mikrobiális hatóanyagként a fertőzések elleni küzdelemben, valamint megfázás és influenza megelőzésében, továbbá sebgyógyításban. Segítheti a belső hőszabályozást és keringést is. Javíthatja a keringést és az általános test-hőmérsékleti egyensúlyt, segítve a tisztaság és immunitás fenntartását.

Az ezüst hosszú történelemmel rendelkezik az antibiotikum és sterilizálás kapcsán, valamint számos nő és férfi hordott ezüst ékszereket azért, hogy megszüntessék fertőzéseiket, megfázási/influenza tüneteiket és bármely más vírusos, valamint bakteriális fertőzésüket. Az ezüst fontos szerepet játszhat a csontok képződésében és gyógyításban, valamit a bőr fenntartásában és helyreállításában. Végül, az ezüst közvetlen kézzelfogható előnyökkel rendelkezik abban, hogy segítsen minket a potenciálisan mérgező anyagok elkerülésében - fémként, az ezüst reagál és színt változtat, mikor más olyan kémiai anyagokkal találkozik, melyek ismerten toxinok.

Ezüstkolloid oldat vásárlás

Bálint Argentum +30 ppmezüst-ion oldat 120 ml

-7% Bálint Argentum +30 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

Kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális szájspray.

Ár: 3990 Ft
4290 Ft
Megnézem

Argentum 77 ppmezüst-ion oldat 120 ml

Argentum 77 ppm ezüst-ion oldat 120 ml

ARGENTUM+ 77 kolloid ezüst-ion oldatot tartalmazó antibakteriális készítmény. A 77 ppm töménységű és 5 nm alatti részecske méretű (Ag+) szájspray speciális gyártási technológiájának köszönhetően.

Ár: 6590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!